Sekken pakkes og kanoen festes på taket. Denne turen går til Skrim, eller Omholtfjell som andre også kaller det. Vi parkerte i enden av Lille Stølevann, nærmere Finnevika. Her satte vi ut kanoen og pakket om sekkene for å fordele vekta best mulig. Været spilte bra med. Lite vind og for det meste sol fra en tynt skyet himmel. Fra Lille Stølevann bærte vi 100 meter over til Store Stølevann der vi fortsatte vår færd. Store Stølevann var sterkt tappet ned og litt av sjarmen forsvant dessverre sammen med vannet som forsvant. Vi padlet likevel videre og valgte å ta kvelden på Store Stølevann sin største øy sirka midt på vannet.
Dagen etter valgte vi å ta en tur til Sandåagrotta før vi seinere tok turen til Store Kongstjern. Padlet til sørenden av Store Stølevann og la fra oss kanoene før vi begynte å gå opp til Svarttjern. Der traff vi på en traktorvei, noe som gjorde turen mer lett-gått. Sandåagrotta var en positiv overraskelse. Det var nokså trangt å komme inn og forsåvidt trangt inni grotta også, men det er sjeldent man får gå inne fjellet på denne måten. Det var også mulig å gå langt innover, noe jeg dessverre ikke hadde mulighet til da det var for mye vann som rant gjennom grotta denne dagen. Etter grotteoppdagelsen dro gikk vi tilbake til Store Stølevann for så å padle inn i Stølekilen. Vi satte fra oss kanoene når vi traff på torven som degget hele kilen. Derfra gikk vi opp til Store Kongstjern der vi tok andre og siste natt på turen.
|
Inngangen til Sandåagrotta
|
|
Bål ved Store Kongstjern |
|
Leirplass ved Store Kongstjern
|
Tredje og siste dagen på tur dreide seg egentlig for det meste om å komme seg til bilen uten å bli alt for sliten. Vi tok oss god tid når vi gikk for vi viste at padlinga ville gå fort unna.
Personlig mener jeg at Lille -og Store Stølevann er den enkleste måten å komme seg dypt inn i Skrim på. Har du en god kano kommer du deg inn til Stølekilen på null komma niks og du kan derfra utforske resten av Skrim-området.